Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2015 Sonrası İbiza Kronik Sorunlar.

Bende tam tersi özellikle hüseyin bey den hiç memnun değilim. :( başka bir usta vardı o baya iyiyidi. Hatta gideremedikleri sorun için bana rica ettiler puanlama için arayınca olumlu döner misiniz diye. Bende kusura bakmayın bunu yapmam dedim.


Alla Allah Hüseyin abiye damardan iyi girdim demek ki :D
 
Huseyin bey ve tolga beyi bende iyi biliyorum kartal dogus otodalar musteri memnuniyeti icin muhabbet edip olumlu yaklasan insanlar benim leonumda on gosterge trim sesi vardi ilk seferinde cozemedi ikinci seferinde arac tahsis edelim siz araci birakin biz sesi keselim siz gelin aracinizi alin dediler dusunun boyle ufak bisey icin bile arac tahsis ettiler ama benim zamanim oldugu icin 30 dk icerisinde sorunumu halledip tesekkur edip ciktim. Huseyin beyle tolga beyde iyiler puan istemelerinin sebebi islerinden olmamak istemeleri sonucda onlar icin o puanlar onemli ve insanlari kirmamak gerekir diyerekten isimide hallettikleri icin gereken puani verdim ben kendilerine
 
Huseyin bey ve tolga beyi bende iyi biliyorum kartal dogus otodalar musteri memnuniyeti icin muhabbet edip olumlu yaklasan insanlar benim leonumda on gosterge trim sesi vardi ilk seferinde cozemedi ikinci seferinde arac tahsis edelim siz araci birakin biz sesi keselim siz gelin aracinizi alin dediler dusunun boyle ufak bisey icin bile arac tahsis ettiler ama benim zamanim oldugu icin 30 dk icerisinde sorunumu halledip tesekkur edip ciktim. Huseyin beyle tolga beyde iyiler puan istemelerinin sebebi islerinden olmamak istemeleri sonucda onlar icin o puanlar onemli ve insanlari kirmamak gerekir diyerekten isimide hallettikleri icin gereken puani verdim ben kendilerine

O zaman söyle söyliyim kardeşim. 70 bine sıfır FR alıyorsun daha 2 bin km de sürücü koltuğunda gıcırtı var. Dolmuş şöförü gibisin. Her tümsekte garç gurç ses. Bu sebebten 2 kere servise gidiyor ama saçma bi bahane ve ardından 2-3 gün sonra tekrar başlıyor. Buna benzer 1-2 olay daha. Şimdi kendini benim yerine koy? Not: sesi kendim buldum ve hallettim.
 
Araci birakin biz sorunu cozelim diyorlar ama insan mazotuna veya benzinine aciyor cunku sen sorunu biliyorsun ve gereksiz yere gezeceklerinide biliyorsun. Vala bana kalsa garantim olmasa dsg de olmasaydi aracim hic dogus oto falan dolasmazdim gider sanayide en baba ustalara yaptirirdim
 
Ya beyler Allah aşkına şu Kartal doğuşu övmeyi bırakın. Kapılardan ses geliyor diye gittim eve gidene kadar bişey yoktu bi sonraki gün bi baktım yine soldan ses geliyor. Bu arada seslerin giderildiğini söylediler frenlerden ses geliyordu adamlar sökmüş bana diyor balatalar değişecek araba 7000 bin km de. lastikleri söktüler bijonların korucuyularını takmamışlar bidaha gittim bu seferde orada yoktu gelmesini bekledim . Mekanın kalitesine aldanıp gidiyoruz sonuç hüsran. He bu arada kapıları söküp yalıtım yapıyorlar ya . Şimdide yüksek ses acınca müziği basslarda tıkırtı yapıyor :) . Yakında Maltepe Erele gidip tüm sorunları bildiricem bakalım onlar nasıl hizmet veriyormuş. İstediğim gibi olana kadar tüm servisleri gezerim hiç çekinmem. Ama Kartal Doğuşa tövbe ettim. Son olarakta arabayı pis teslim ettiler bide yıkadık tozlanmış ayağı çekiyor geçin bu işleri geçin.
 
Arkadaşlar merhaba, 2016 Seat Ibiza 1.2 TSI 90 HP manuel vites araç sahibiyim. Aracımı sıfır km iken almıştım, 9 aydır kullanıyorum ve şu an aracım 6000 km'de. Titizim, arabamı özenle kullanırım ve çok dinlerim. Bu sebeple, birçok kişi için detay sayılabilecek şeyler benim aklıma takılır. Aklıma takılan şeyler aracın karakteristik özelliği mi yoksa problemi mi, emin olamadığım konuları sizlerle paylaşmak istiyorum:

1- Aracın debriyajının yukarıda kavradığını veya uzun bir kavrama aralığına sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü debriyaj pedalının yukarı seviyelerinde dahi ayağımı hızlı çekemiyorum. Aksi halde ani kavrama gerçekleşiyor.

2- Ayağımı debriyajdan çekerken devir ibresinde bir miktar kıpırdama oluyor. İncelemek için aracı park halinde rölantiye aldım ve rölantide bekletirken debriyaj pedalına bastım, ayağımı yavaşça geri çektim. Rölantide 600 devirde çalışan araba, debriyajdan ayağımı çekerken bir noktada ani bir şekilde 800 devire çıkıp 600 devire geri dönüyor. Bu bir kalkış destek özelliği mi yoksa problem mi, bilmiyorum. Bütün Ibiza'lar böyle mi?

3- Birinci viteste ilk hızlanma rahat değil bence. Sanki yokuş kalkış desteği araç hareket etmeye başladığında dahi bir noktaya kadar tutuyor da sonra aniden bırakıyor gibi. ASR'den de şüphe ettim, ASR'yi kapatıp yeniden denedim; sonuç aynı.

4- Vites geçişleri biraz sert ve sesli. Vites değiştirirken, özellikle de 1'den 2'ye geçirirken şanzımandan duyulan ses yüksek bence. Ayrıca debriyajdan ayak çekilirken birleşme sesi de net duyuluyor. Metal parçaların birbirine temasının bu kadar duyulabilir olması hoşuma gitmiyor.

5- Geri vitese zor geçiyor, defalarca debriyaj tazelemek zorunda bırakabiliyor, hiç pratik değil, trafikte zaman kaybettiriyor, korna duymaya sebep olabiliyor.

6- Derinlerde bir yerde bir ses var, ne olduğunu çözemedim. Ritmi sabit, birer saniye aralıklarla ses veriyor, temsilen şöyle bir ses duyuyorsunuz derinlerden: -_-_-_-_ğııığğğnnn_-_-_-_ğııığğğnnn_-_-_-_ğııığğğnnn_-_-_ gibi. Hıza göre ritmi değişmiyor, hep sabit bir tempoyla devam ediyor. Bu ne acaba?

7- Sağ ön kapı girişindeki etikette "Type 6J" ve "CJZC" yazıyor. Oysa ruhsat ve faturaya göre göre arabanın kasa tipi 6P, motor kodu CJZD olmalıydı. (Araştırmalarıma göre CJZC 90 hp'lik, CJZD 110 hp'lik motormuş. 6J-6P olayını ise çözemedim.)

8- Yakıt deposu kapağındaki etikette, lastik basınç değerleri ön 38, arka 35 psi şeklinde öneriliyor. 175/70/R14 bir lastik için bu değerler yüksek değil mi? Veya yanlış etiket mi yapıştırılmış kapağa acaba?

9- Lastik basınç sensörü çalışmıyor mu? Kışın uzun süren karlı günlerde lastik hava basınçları 25'e kadar düşmüş ama yol bilgisayarına uyarı bildirimi gelmedi.

10- Soğuk kış günlerinde ön cam içten buz tuttu. Evet, içten buz tuttu, dıştan değil. Arabanın içinde hapsolan sıcak hava buzlanmaya sebep oluyor sanki. Soğuk günlerde akşam arabanın içini soğuk bırakmaya çalıştım, arabadan inmeden önce camları açarak havalandırdım. Bu, bir miktar işe yaradı. Arabanın yalıtımı çok mu iyi yoksa bir yerlerden içeri su mu sızdırıyor, bilemedim.

11- Yaz mevsiminde şehirler arası yolculuklarda klimanın içeriye aniden kötü koku saldığı zamanlar oldu. İç hava sirkülasyonu yaptırınca ortaya çıkıyor gibi. İçeride dolaştırılan havanın filtreye takılan kötü kokusunun sızıp içeri yayılması gibi.

12- Ön farlar simetrik ışık vermiyor. Sağ ön far biraz daha ileriyi aydınlatıyor. Bir arkadaş, far tasarımının böyle olduğunu söyledi. Dediğine göre sağ far biraz daha ileri bakarmış uzun far gibi. Ne de olsa sağda kalıyor, karşı şeritteki aracı rahatsız etmiyor, dedi.

Paylaştığım hususlarda sizlerin de deneyimlerini dinlemek isterim.

Saygılarımla
 
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt