Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2006 Leon sıcak havada 20 km yoldan sonra silkeleme ve stop etme

siyahi

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
17
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar. Lpg'li 2006 leon stylance sahibiyim. Aracım sıcak havalarda yaklaşık 20-30 km durmaksızın ilerledikten sonra öne ve arkaya silkelemeye, gaz yememeye, kırmızı ışıklara denk gelip beklersem stop etmeye başladı. Sıcak asfalt üzerinde ilerlerken, klimayıda açarsam bu silkelemeye başlama mesafesi daha kısa sürede başlıyor. Aracı lpg de kullanıyorum, stop etmeye başlayınca benzine geçiyorum ama sorun her ikisinde de devam ediyor. Sıcak havada anayol üzerinde uzun yokuşlara gelince devir sürekli düşüyor, sert silkelemeler başlıyor ve vites düşüre düşüre çıkmaya çalışıp yokuşun sonuna doğru 1. vitese kadar vitesi küçültüyorum. Bu sorun için servise 1,5 ay önce gitmiştim, aldığım kötü yakıttan dolayı olmuş ve oksijen sensörü hata vermiş dediler. Hatayı bilgisayardan söndürdüler ve tek çare bu kötü yakıtın bitirilmesi olduğunu söylediler. 1,5 aydan bu yana hep LPG hem benzini farklı istasyonlardan defalarca doldurup bitirdim ama ne zaman öğlen sıcağında uzun yola çıksam aynı hataları tekrar yapıyor. Yalnız başka bir şey farkettim. Gece 1o dan sonra çıktığım bütün uzun yol çıkışlarımın hiçbirinde bu silkelemeyi, stop etmeyi yapmadı. Bir kaç farklı yere daha götürdüm ama aracın uzun süre geçecek kontrolden sonra arızayı bulabileceklerini söylediler. Aracı hergün işe gidiş ve geliş için kullanma mecburiyetimden dolayı bırakamadım.
Dediğim gibi silkelemeyi ve stop etmeyi 20-30 km sonra hem benzinde hem LPG de yapıyor. Bu sıcaklarda klimayı dahi açamaz oldum, motorun ısısı hızlı bir şekilde artmasın diye. Daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu? İnternetten araştırmalarım sonucu katalizör kaynaklı olma ihtimali bende ağır basmaya başladı. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Geri
Üst Alt