Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2. Yıllık bakım

Bakımı yaptırdım fıkır vermek ıcın yazıyorum. Her arabaya aynı bakımı yapan ustalar 400'e halledyordu. Ben sadece alman arabalara bakan bı yerde 560 liraya yaptırdım.Sagolsun her seyını cıhaza baglayıp kontrol de ettı motor ve ıc dıs temızlık de yaptı. Parçaları alıp ıscılık vermek en uygunu ama uğrasmak ıstemedım.
 
Merhaba, ben aracımın bakımlarını bostancı sanayi'de özelçi otomotiv'de yaptırıyorum. son zamlardan önce klasik 10.000 bakımı 550 TL idi, bayramdan sonra yaptırdığım bakıma (50.000 km) 750 TL gibi bir ücret ödedim. (bujiler hariç) Duyduğum kadarı ile Bosch servislerinde biraz daha ucuz ama değişen filtrelerin tamamını bosch takılıyor. Özelçi bu konuda daha iyi gibi geliyor bana. değişen bütün filtreler ve yağ orjinal (fabrikada takılan) ile aynı marka.
Merhaba,
Elimde yağ dahil tüm parçalar mevcut. Sadece işçilik ücretiyle işlem yapıyor mu Özelçi.
 
Tam 1 sene once 30bin bakim icin yagi, yag filtresini kendim ozel servise goturup 50tl ye yaptirmistim. Polen ve hava filtresini zaten kendim degistim. Servisteki elemana da degismesi gereken parcalar varsa degiselim, hatta bujileri ozellikle kontrol et demistim, bisey cikmamisti. Bilgisayara baglayip kontrol dahi etmisti. 230tl malzemelerin hepsi + 50 tl iscilik tuttu.
(Motul yag, bosch filtre takimi)

Bu sene yine ayni sekilde yagi ve filtreleri aldim (filtrelerin fiyati tam iki kati artmis). Ayni yerde yaptirmayi dusunuyorum. Muhtemel supriz sorun cikmazsa 100 tl iscilikle yaptirmis olurum.

HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba,
Bakım için hangi servise gidiyorsunuz?
 
Malzemeleri nereden alıyorsunuz online mi?


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İki gün önce 1.2 tsi leon aracım, 45bin bakımı için yetkili servisi aradım. İnternetten randevu alırsam bin tl fiyat verdiler. Yağı kendim getirmek istediğimi mobil 1 marka yağ kullanmak istediğimi söyledim. Kabul ettiler. Kendileri castrol yağı 413tl ye veriyorlarmış!!! Fiyattan düşmeyi kabul ettiler. Ama ileride yağdan kaynaklı sorun olursa iyi niyet garantisine sokmazlarmış. Tam çakallar. 4lt fıçı yağa 413tl diyorlar.
 
Malzemeleri nereden alıyorsunuz online mi?


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben polen filtresini gittigidiyordan almıştım mann marka karbonlu. cepteteb %20 iadesiyle 54 tl ye aldım. Uygun fiyata bulmuşken 2 adet aldım. Hava filtresi mann marka tanesi 80 tl den 3 adet aldım.(Sanayiden)Yağ filtresinin servisteki fiyatı dışardaki fiyatlara göre hemen hemen aynı. 45 tl civarıydı. Kur ani yükselişe geçtiği zaman hepsinden alıp stok yaptım. Bundan sonra bakımlarda sadece yağ alıp gideceğim. Fiyatları da yazdım ki aklınızda bulunsun diye. Servise güvenmeyin. Garanti süresinde mecbur gittim bir kere. Doğuş oto bile filtre parasını faturaya yansıtıp değiştirmedi. Mevcut filtreye hava tutup geri takmışlar. Arkadaşımın başına geldi. Dürüst çalışan kişi, kurum sayısı çok az.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Bakım için yağ ve filtreleri internet ten almayı düşünüyorum. Bostancı civarında filtreleri uygun satan bir yer var mıdır?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

İyi günler.
 
Geri
Üst Alt