Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.2 tsi motor hk.

exman

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Eyl 2017
Mesajlar
375
Yaş
44
Arkadaslar; 16 agustostan beri yaklasik 2500 km yol yaptim. Aracimi aldigimdan beri ilk kez uzun yol yaptim daha da donusum var.. ama kafama takilan bir soru var..arac 1.2 90 bg. Rampalarda kaptirip cikarken ne bir bayilma ne de bir zorlanma oluyor ama rampa cikarken hafif bir hiz dususunden sonra arac toparlnirken zorlaniyor..5ten 4e aliyorum ama yine de zor toparliyor.. ornegin 100de 85e dususten sonra 4e alsam da 85 86da sabit kaliyor.. normal yolda fisek gibi gidiyor masallah..turboda veya motorda sikinti oldugunu dusunmuyorum..tork 160 nm. Ben bu durumu ona yoruyorum..sizin yorumlariniz veya tecrubeleriniz ve tavsiyeleriniz nedir? Selamlar
 
Merhaba aracin motor hacmi kucuk oldugu icin ne kadar yuksek tork olursa olsun uygun olmayan devirde toplamasi malesef zaman aliyor. Bu yuzden dsg gibi kullanmak gerekiyor ;)
yani guc lazim oldumu aninda yuksek devir cevirmek ..
 
Tsi araciniz multijet lineadan cokdaha cokdaha seridir. Enazindan 0-100 verisi 3 sn kadar daha iyi olmali acaba sw aracin agirligimi fazla .emin degilim
 
5'ten 3e düşürün, rampa çıkarken pek 2500 devrin altına inmeyin boğulabilir yoksa. DSG'nin nasıl vites değiştirdiğini düşünürsek 5'ten 3'e inmek 80 90 kmlerde motora bir zarar vermez :) ani yaparsanız biraz hoplarsınız sadece.
 
bende de sizin aracın 2013 modeli var 105 bg. bahsettiğiniz şekilde bi problemle karşılaşmadım bugüne kadar hiç
 
Geri
Üst Alt